čtvrtek 1. ledna 2015

Pokrok nezastavíš ani v bezpečnostní obuvi

KLATT s.r.o. si potrpí na technologické novinky. 

U-POWER je nabízí v plné síle.



Tak jak ve všech oborech i v oblasti obouvání jde vývoj velmi rychle dopředu.  Aby si přední výrobci udrželi svá místa v žebříku, investují nemalé prostředky do inovativních technologií.  Na českém trhu se mezi tyto lídry v oblasti bezpečnostní obuvi bezesporu řadí značka U-Power. V tomto článku představujeme několik technologických prvků, kterými se tato obuv odlišuje od běžné bezpečnostní obuvi.

Save&Flex® je nekovová ochrana proti propíchnutí, která je flexibilní, lehká a nabízí 100% pokrytí chodidla (kovová planžeta chrání pouze 85% plochy chodidla). Samotná ochrana – tedy podle normy síla potřebná k propíchnutí je značně vyšší než norma požaduje, tj. (1100 N) a běžná kovová planžeta splňuje (cca 1300 N). Save&Flex® dosahuje hodnot 1680N. Další výhodou tohoto materiálu je dobrá tepelně izolační vlastnost, kterou ocení pracovníci v prostředí s vysokými nebo nízkými teplotami.


 Technologie AirToe® nabízí kromě odpovídající ochrany prstů před padajícími předměty a stlačením špice také lepší odvětrání obuvi. Díky perforaci v bezpečnostní tužince a membráně je obuv odvětraná i v oblasti prstů a zmíněná membrána zabraňuje průniku vnější vlhkosti do obuvi.
AirToe® bezpečnostní špičky jsou dostatečně široké a skoro o polovinu lehčí než běžné bezpečnostní špičky kovové.

Jako další funkční technologie v obuvi U-Power je podšívka WingTex®. Díky molekulové struktuře tkaniny dochází při každém kroku ke stlačení podšívky, ze které se vytlačí v ní obsažený vzduch. Při odlehčení nohy dochází k opětovnému nafouknutí podšívky. Během chůze nebo přešlapování na místě se tak opakovaně umožňuje cirkulaci vzduchu a aktivnímu odvětrání obuvi. Podobným způsobem funguje i funkční vkládací stélka, která je součástí výbavy obuvi se systémem zesílené ventilace nazvaným Forced Ventilation System.




.
Ondřej Hýža
KLATT s.r.o.
www.klatt.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat